Citroën heeft de prijs van de C-Zero bekend gemaakt. De elektrische auto gaat 35.164 euro kosten. Dat is behoorlijk aan de prijs en daarom richt Citroën zich vooral op de zakelijke markt.

Eind dit jaar maakt de elektrisch aangedreven Citroën C-Zero zijn opwachting. De auto is een directe afgeleide van de Mitsubishi iMiEV, die eveneens nog dit jaar op de markt komt. Citroën heeft nu de prijs bekend gemaakt van de C-Zero: 35.164 euro. Dat is zonder BPM, want die hoeft niet afgedragen te worden over elektrische auto’s.

Citroën richt zich op de zakelijke markt met het autootje en wil vooral bedrijven stimuleren om voor vervoer in de stad de schone C-Zero in te zetten. De prijs exclusief BTW bedraagt 29.550 euro en er hoeft geen motorrijtuigenbelasting of bijtelling betaald te worden over de C-Zero.

Citroën geeft vijf jaar of 50.000 kilometer garantie op de lithium-ion accu’s van het stadsautootje. Standaard rust het merk de C-Zero uit met zes airbags, ABS, mistlichten aan de voorzijde, airconditioning, centrale deurvergendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare portierramen, radio/cd-speler en Bluetooth.