Opel Insignia OPC

Opel biedt kopers van een nieuw model levenslange garantie aan in Duitsland en Engeland. Als de invoering in die landen een succes is volgen er meer Europese landen.

Opel komt met een levenslange garantie op alle modellen in Duitsland en Engeland. De garantie geldt alleen voor de eerste eigenaar en voor alle modellen van het merk. Alle nieuwe auto’s die vanaf 1 augustus in de twee landen zijn afgeleverd krijgen de verlengde garantie mee.

Als de auto binnen zes jaar wordt verkocht dan kan de nieuwe eigenaar de garantie ‘voor een klein bedrag’ overnemen. Hiermee hoopt Opel de restwaarde van z’n modellen te verhogen. Overigens wordt Opel in Engeland verkocht onder de merknaam Vauxhall.

Er zijn wel wat kleine lettertjes en voorwaarden. Na twee jaar moet de eigenaar jaarlijks 11,90 euro betalen en bovendien is er een kilometerbeperking van 160.000. Naar mate de kilometers verstrijken gaat de eigenaar een hoger percentage van de reparatiekosten betalen, tot wel zestig procent. Ook vallen slijtageonderdelen als riemen, de uitlaat en remschijven buiten de garantie. Mocht de levenslange garantie een succes worden dan volgen er meer landen. In Nederland is Kia met zeven jaar het merk dat de langste garantie biedt op auto’s.