In de AutoEuropa-fabriek van Volkswagen in Portugal is de 100.000ste Scirocco van de band gelopen. Het model deed er twee jaar over om dat aantal te bereiken.

De derde generatie Volkswagen Scirocco bereikt een productiemijlpaal. In slechts twee jaar tijd produceerde Volkswagen 100.000 exemplaren van de fraaie coupé. In de AutoEuropa-fabriek in het zuiden van Portugal rolde het jublieumexemplaar van de band.

De 100.000ste Scirocco is een R met 2.0 TSI onder de motorkap. De kleur van feestvarken is Rising Blue Metallic en de auto heeft zo’n beetje alle snufjes aan boord die je kunt bestellen. Het totale productieaantal van de eerste, tweede en derde generatie Scirocco bij elkaar opgeteld staat bijna op 800.000 stuks.

De AutoEuropa-fabriek in Portugal produceert naast de Scirocco ook de Eos en de Sharan. Van dat laatste model is inmiddels de tweede generatie in productie gegaan. In totaal werken er 3.000 mensen in de productiefaciliteit. Directeur Adreas Hinrichs is trots op het bereikte productieaantal: “De Scirocco is een van de belangrijkste modellen die we produceren.”