Het hoge woord is eruit: de Suzuki Kizashi komt naar Nederland. Lang was het onzeker of de grote sedan van Suzuki naar ons land zou komen.

Suzuki Nederland haalt de Kizashi naar Nederland. De middenklasser opereert in het D-segment, waar auto’s als de Volkswagen Passat en Ford Mondeo de dienst uitmaken. De sedan is oorspronkelijk ontwikkeld voor de Amerikaanse markt, waar Suzuki meer voet aan de grond wil krijgen. Dat kan niet alleen met kleine modellen.

Het is voor het eerst dat Suzuki een auto in dit segment aanbiedt. De Kizashi is 4,65 meter lang en heeft een 2,4 liter benzinemotor aan boord. Deze krachtbron levert 178 pk waarmee de sedan in 8,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u sprint. De topsnelheid bedraagt 205 km/u. Dat zijn alleszins acceptabele prestaties maar een dieselmotor is in dit (zakelijke) segment onontbeerlijk. Helaas, een diesel zit er voorlopig niet in.

Wel komt er een versie met CVT-automaat en vierwielaandrijving en een sportieve uitvoering met verlaagd onderstel. In Duitsland start de verkoop deze herfst al, Nederland volgt in december. De verwachte vanafprijs komt zo rond de 35.000 euro te liggen.