Victor Muller

Victor Muller is boos op de Zweedse krant Dagens Industri en verbreekt alle banden met het dagblad. Na een reeks negatieve publicaties over Spyker, Saab en de financiering daarvan is Muller het zat.

Saab en Spyker verbreken alle contacten met de Zweedse krant Dagens Industri. De krant publiceerde eerder deze week een artikel over vermeende problemen rondom de financiering van Saab. Volgens Dagens Industri zou geldschieter Vladimir Antonov zich terug willen trekken waardoor Spyker op zoek moet naar een nieuwe investeerder.

Saab noemt de beweringen in een persverklaring ‘puur speculatief en niet gebaseerd op feiten’. Topman Victor Muller vindt het genoeg na meerdere negatieve artikelen over Spyker en Saab: “Deze artikelen zijn feitelijk onjuist en brengen Saab, Spyker en Vladimir Antonov imagoschade toe.”

Muller geeft aan dat hij en Saab altijd open zijn geweest tegenover de krant en nooit verzuimd hebben te reageren op vragen die zijn gesteld door Dagens Industri. “Het resultaat van onze medewerking is een serie speculatieve en meestal negatieve artikelen over de overname van Saab en in het bijzonder de rol van Antonov daarin. De consequentie is nu dat we alle banden verbreken met Dagens Industri. Het jammer dat we zulke stappen moeten nemen maar genoeg is genoeg”, aldus een boze Muller.