Het mysterieuze prototype van de ‘nieuwe Lancia Stratos’ is weer opgedoken. Deze keer heeft het Duitse tijdschrift Autobild foto’s en wat meer informatie.

Het geheimzinnige prototype van een moderne interpretatie van de Lancia Stratos blijft de gemoederen bezig houden. Vorige week lekten al vage plaatjes uit van een testauto en nu heeft Autobild weer nieuwe foto’s. Die laten de Stratos in volle glorie zien.

De foto’s zijn geschoten op Fiats testcircuit in het Italiaanse Balocco. Goed te zien is dat de nieuwe Stratos vele bijzondere ontwerpelementen overneemt van het originele model uit de jaren ’70, zoals de raampartij, de uitstulpende voorste wielkasten, de grille en zelfs details zoals de deurgrepen. Het testmodel draagt geen Lancia-logo’s.

De koets van het prototype is geheel opgetrokken uit koolstofvezel en lichte metaalsoorten. De motor is een V8, afkomstig van Ferrari. Dat is opvallend omdat de originele Stratos een V6 aan boord had. Dat was overigens ook een Ferrari-motor. Over eventuele productieplannen weten we helaas nog niets. Er rest niets anders dan afwachten totdat de mysterieuze auto weer ergens opduikt.