Zoek dekking! In de nieuwste versie van de Ram pick-up heeft de bestuurder alles bij de hand – inclusief zijn geweer. De Ram Outdoorsman is dan ook specifiek ontworpen voor Amerikaanse beoefenaars van buitensporten en daar hoort de jacht bij.

Onder de bezitters van de uit de kluiten gewassen Ram pick-up – voorheen Dodge Ram – zit een aanzienlijk aantal beoefenaars van off-road rijden, buitensporten en kamperen. Om die reden, zegt Ram-CEO Fred Diaz, ‘vroegen we Ram-klanten wat ze graag in de pick-up zouden aantreffen’.

De klanten antwoordden: “Capabeler, meer ruimte voor m’n spullen en klaar om te vertrekken. Plus betaalbaar.” Daarop brachten Ram-technici de features bijeen die het best aan deze eisen voldoen. De resulterende Ram Outdoorsman is bijzonder geschikt voor uitjes ver van huis, het voorttrekken van een aanhanger en terrein rijden.

Standaard is de Outdoorsman voorzien van all-terrain banden, beschermende bodemplaten, extra verlichting, een trekhaak voor trailers, diverse gemaksfeatures en een opgeruigd uiterlijk. Uit de Mopar-verzameling is het RamBox Holster aangebracht, een compartiment dat ruimte biedt aan visgerei en twee geweren.

De vuurwapengevaarlijke Ram wordt geleverd in verschillende gewichtsgradaties: als Ram 1500, 2500 HD en 3500 HD. De auto zal verkrijgbaar zijn met twee- en vierwielaandrijving. Daarnaast is er keuze uit een korte en lange wielbasis. De Outdoorsman wordt vanaf het najaar in de Verenigde Staten aangeboden voor 28.350 dollar, ongeveer 22.220 euro. In Nederland is het merk alleen via de grijze import verkrijgbaar.