De baas keert na 42 jaar terug. Maak kennis met de Ford Mustang Boss anno 2010, die met meer vermogen, betere remmen, een aangepast uitlaatsysteem, verlaagd onderstel en een dreigender uiterlijk laat zien wie de baas is.

Ford haalt de naam Boss na 42 jaar weer van stal. De eerste Mustang Boss stamt uit 1968. De Boss 302 is volgens Ford de snelste en best sturende Mustang ooit. De 5,0 liter V8 produceert in de Boss 440 pk – een vermogenstoename van 28 pk.

De auto staat aan de voorkant 11 millimeter dichter bij het asfalt en achter 1. Net als bij het origineel kan je zelf de hoogte afstellen met een schroevendraaier, bijvoorbeeld voor gebruik op het circuit. De besturing is verfijnd zodat de auto meer feedback geeft aan de bestuurder.

Ook het uitlaatsysteem is aangepast, zodat de Mustang ‘klinkt als een baas’. De Brembo-remmen moeten de Mustang Boss 302 nog sneller tot stilstand brengen dan het origineel en uiteraard is de gelimiteerde versie ook optisch aangepakt. Voor hardcore-gebruikers er de Boss 302 Laguna Seca, vernoemd naar het gelijknamige circuit. Die is nog meer dan de Boss geschikt gemaakt voor circuitgebruik.