Levenslange garantie Opel

De Duitse mededingingsautoriteit tikt Opel op de vingers. Het merk maakt reclame voor ‘levenslange garantie’ op alle modellen maar dat is volgens de instantie misleidend, zo schrijft het Duitse vakblad Automobilwoche.

‘Die lebenslange garantie auf Ihren Opel.” Het lijkt mooi maar volgens de Duitse mededingingsautoriteit is deze communicatie misleidend. Ze wil dan ook dat Opel stopt met de uitingen waarin wordt beweerd dat de klant levenslange garantie krijgt op zijn auto.

Het stoort de autoriteiten dat Opel klanten misleidt om meer auto’s te verkopen. De uitingen worden nog eens onderstreept met het wiskundige symbool voor oneindigheid. De garantie op een nieuwe Opel is dan wel uitgebreid maar houdt op bij 160.000 kilometer. Bovendien gaan klanten na een bepaald aantal kilometers meebetalen aan de reparatiekosten, tot wel zestig procent.

“Het gaat niet om de garantie op zich maar om de manier waarop deze wordt gecommuniceerd”, aldus Reiner Münker van het mededingingsbureau. Opel krijgt tot eind deze week de tijd om te reageren op het verzoek van de autoriteiten om de uitingen te stoppen. Zo niet, dan mag het merk zich voor de rechter verantwoorden.