Na de GT moeten nu ook de Brera en Spider het veld ruimen. Dit najaar eindigt de productie van deze modellen. Dat blijkt uit het halfjaarverslag van Pininfarina, waar beide auto’s worden geproduceerd.

Het wordt steeds leger in de Alfa Romeo-showrooms. De productie van de GT is al gestopt en deze herfst rollen de laatste Brera’s en Spiders van de band. Alfa Romeo stopt met de productie van de twee modellen omdat er nauwelijks nog vraag naar is.

De op de 159 gebaseerde coupé en cabriolet hebben niet het succes gebracht dat Alfa Romeo voor ogen had. Vanaf de eerste dag werden de Brera en Spider door de media bekritiseerd op het relatief hoge wagengewicht. De auto’s konden daardoor de hoge verwachtingen op het gebied van rij-eigenschappen niet waar maken. Het fraaie design heeft dat negatieve imago nooit weg kunnen poetsen.

De Brera kwam in 2005 op de markt, de Spider verscheen een jaar later. Beide modellen maken hun levenscyclus dus niet vol. De auto’s rollen van de band bij Pininfarina in Turijn, in de Grugliasco-fabriek die inmiddels is verkocht aan het weer tot leven gewekte merk DeTomaso. Voor de Brera staat geen opvolger gepland en dat betekent dat Alfa Romeo geen coupés meer aanbiedt na de productiestop van de Brera. De nieuwe Spider staat pas voor 2013 op de agenda.