Geduld is een schone zaak. Dat is bij de hybride Lexus CT 200h letterlijk en figuurlijk van toepassing. Lexus kondigt aan dat de auto pas in maart 2011 in de Nederlandse showrooms staat.

“Begin 2011.” Dat was het antwoord dat we op de autosalon van Genève in maart kregen van de woordvoerder van Lexus op de vraag wanneer de CT 200h naar Nederland komt. Lexus bevestigt nu dat de auto pas in maart in de showroom staat.

Het merk rondde onlangs de laatste tests met de CT 200h op Europese wegen af. Lexus heeft de hybride auto zo dynamisch mogelijk willen maken. Met een hoge stijfheid en de meest directe besturing die Lexus ooit ontwikkelde moet de hybride vooral sportieve bestuurders aanspreken.

Lexus heeft voor de CT 200h een dempersysteem ontwikkeld dat is geïntegreerd in de stabilisatorstang, zowel voor als achter. Dit systeem zorgt ervoor dat ongewenste trillingen worden opgevangen, zodat het stuurgevoel in bochten natuurlijk is.

De auto wordt vooral interessant voor zakelijke rijders, de lage CO2-uitstoot zorgt ervoor dat er slechts veertien procent bijtelling wordt berekend. Prijzen en technische specificaties maakt Lexus pas later bekend. Ook hiervoor geldt: geduld is een schone zaak.