Jaguar biedt de XJ binnenkort aan als gepantserde Sentinel. Die beschermt inzittenden tegen explosieven, handwapens en machinegeweren van verschillende kalibers.

Waar anders dan op de autoshow van Moskou stelt Jaguar de gepantserde XJ Sentinel voor. Inzittenden worden in de Sentinel beschermd tegen kogels van diverse types handwapens, scherpschuttergeweren en machinepistolen. Ook granaten doen deze XJ niets.

De XJ Sentinel biedt bescherming tegen alle explosies die zijn veroorzaakt door 15 kilogram of minder van de extreem explosieve stof TNT of iets vergelijkbaars. Over hoe de Sentinel precies beveiligd is wil Jaguar niet al te veel kwijt, wel dat de auto is voorzien van sterkere staalsoorten en kevlar.

Door alle aanpassingen neemt het gewicht van de XJ flink toe. De Sentinel weegt 3.300 kg, dat is zo’n 1.500 kg meer dan een gewone XJ. De Sentinel is altijd gebaseerd op de versie met lange wielbasis. De 5.0 V8 met 385 pk weet de mastodont nog net binnen 10 seconden van 0 naar 100 km/u te brengen. De topsnelheid bedraagt nog ‘maar’ 195 km/u.