Opel gaat door met de campagne waarin het merk in Duitsland levenslange garantie op elk model aanprijst. De mededingingsautoriteiten hadden Opel bevolen te stoppen met de uitingen omdat deze misleidend zouden zijn.

Opel negeert het verzoek van het Duitse mededingingsbureau om te stoppen met de nieuwe campagne waarin het merk levenslange garantie belooft op elk Opel-model. De autoriteiten vinden de claim van Opel misleidend, omdat de garantie niet levenslang is en de klant bovendien voor een deel meebetaalt aan reparaties na een bepaald aantal kilometers.

Opel vindt de bezwaren onzin en gaat door met de reclamecampagne. Het stopzetten ervan zou het merk veel geld kosten. Verkoopdirecteur Alain Visser legt aan Automotive News uit dat hij niet van plan is om te stoppen met de uitingen: “We gaan gewoon door met onze reclamecampagne.”

Hij vindt dat Opel geen klanten misleidt: “Zoals bij elke garantie zijn er voorwaarden en die communiceren we duidelijk.” Opel had tot vandaag de tijd om actie te ondernemen. Het merk moet zich binnenkort waarschijnlijk verantwoorden voor de rechter.