Zelfs een icoon als de Jeep Wrangler ontkomt niet aan een upgrade op z’n tijd. Het uiterlijk blijft gelukkig onaangeroerd maar Jeep voert wel een flinke update in het interieur door.

Jeep vernieuwt de Wrangler. Het iconische model krijgt een geheel nieuw dashboard en voor de Sahara-modellen is er een nieuwe hoogwaardigere hardtop. Die is vanaf nu in de kleur van de carrosserie gespoten en isoleert beter dan de hardtop op de huidige Wrangler. Jeep levert tal van nieuwe kleuren voor het 2011-model.

De grootste vooruitgang betreft het dashboard. Dat is opgebouwd uit hoogwaardigere materialen en ziet er moderner uit. Aluminium details, een twotone kleurstelling en een nieuw ontwerp maken het binnenste van de Wranger weer helemaal up-to-date.

Het bedieningsgemak is dankzij de nieuwe middenconsole toegenomen. Niet alleen ligt het beter onder handbereik, de knoppen zijn ook nog eens logischer geclusterd. Nieuw in de Wrangler zijn een afsluitbaar dashboardkastje, Bluetooth en een USB-aansluiting voor de radio. Betere isolatie zorgt ervoor dat het comfort is toegenomen. De productie van de Wrangler 2011 is inmiddels gestart en de auto zal vanaf volgende maand geleverd worden.