Pagani Zonda Tricolore

De opvolger van de bejubelde Pagani Zonda krijgt 700 pk. Dat heeft eigenaar Horacio Pagani bevestigd tegenover Argentijnse media.

Pagani werkt hard aan een opvolger voor de inmiddels legendarische Zonda. Het merk voert de laatste tests uit met de C9, die in camouflagepak dan ook veelvuldig door autospotters op de foto wordt gezet. Pagani-oprichter Horacio Pagani heeft nu tegen Argentijnse media wat informatie losgelaten over de auto.

De 6,0 liter V12 biturbo van AMG levert in de C9 700 pk vermogen en 1.000 Nm koppel. Hetzelfde blok produceert in de Mercedes SL65 AMG Black Series 670 pk. De C9 voldoet aan de strenge emissie-eisen die gelden in Californië zodat Pagani de overstap naar de Verenigde Staten kan maken.

De C9 is volledig nieuw ontwikkeld en heeft een chassis dat is opgebouwd uit ultralichte materialen als koolstofvezel en titanium. Het merk wil jaarlijks veertig auto’s gaan bouwen in een nieuwe fabriek in het Italiaanse stadje San Cesario sul Panaro, nabij Modena. De verwachte verkoopprijs is zo’n 900.000 euro maar daar komt in Nederland nog BPM bij.