Boeteregen op A2 na verbreding

Sinds de openstelling van de vernieuwde, vijfbaans A2 tussen Utrecht en Amsterdam heeft de politie al 20.000 bekeuringen uitgedeeld voor te hard rijden. Tijdens snelheidscontroles is gebleken dat twintig procent van de automobilisten te hard rijdt.

Een op de vijf automobilisten rijdt te hard op de A2. Dat is gebleken uit snelheidscontroles van de politie na opening van de vernieuwde snelweg, die nu uit vijf banen bestaat. Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) controleerde acht keer en slingerde 20.000 van de in totaal 56.000 passanten op de bon.

Volgens een woordvoerder van de politie op Radio 1 rijdt een groot deel van de automobilisten fors te hard. De maximum toegestane snelheid is na de verbreding van de weg verlaagd van 120 naar 100 km/u. Grote borden langs de weg melden dat 100 km/u ‘stiller en schoner’ is. Volgens de politie zijn de automobilisten niet gewend aan de ruimte die ze nu hebben.

Demissionair Minister Eurlings van Verkeer wil de toegestane snelheid op bepaalde tijden weer verhogen naar 120 km/u. Hij krijgt hierin steun van zijn eigen partij (CDA), de VVD en de PVV. Overigens gold op het traject de afgelopen tijd tijdens de wegwerkzaamheden een maximum snelheid van 90 km/u.