De Volkswagen Fox krijgt in de herfst van z’n carrière een nieuwe motor. Dat is nodig om aan de Euro5-emissienorm te kunnen voldoen die per 1 januari 2011 ingaat.

Volkswagen levert nog altijd de Fox. De Benjamin van het Volkswagen-gamma is een beetje in de vergetelheid geraakt maar krijgt nu een nieuwe motor. Dat is pure noodzaak omdat per 1 januari 2011 de nieuwe euro5-uitlaatgasnorm van kracht wordt en de oude motor hieraan niet voldoet.

Het nieuwe blok is ook niet heel modern meer en kennen we uit de Polo. Het is de 1.2 driecilinder met twee kleppen per cilinder. Het blokje produceert 60 pk en 108 Nm. Dat is een winst van 5 pk en 2 Nm ten opzichte van de oude motor.

Volkswagen geeft een brandstofverbruik op van 5,8 l/100 km (1 op 17,2). De Fox komt ook met de nieuwe 1.2 niet in aanmerking voor vrijstelling van wegenbelasting en BPM. Eind volgend jaar verschijnt de opvolger van de Fox, die weer de naam Lupo zal dragen. Die auto krijgt wel de beschikking over de nieuwste techniek, er komt op termijn zelfs een elektrisch aangedreven uitvoering.