Hyundai presenteert op de autoshow van Moskou deze week de RB Concept. Deze compacte sedan is speciaal voor de Russische markt aangepast.

Hyundai neemt groeimarkt Rusland serieus. Op de autoshow van Moskou deze week laat het merk de RB Concept zien. Deze compacte sedan is een aangepaste uitvoering van de in april onthulde Verna, die in Azië wordt verkocht.

De RB is officieel nog een conceptcar maar begin 2011 start de productie al. Hyundai heeft een nieuwe fabriek laten bouwen in Sint Petersburg en daar zal de compacte sedan dan ook van de band lopen. Je kunt de RB zien als opvolger van de auto die we hier kennen als Accent. Dat model werd vorig jaar uit het assortiment gehaald in Nederland.

Het is dus nog maar de vraag of de RB/Verna/Accent naar West-Europa gaat komen. Compacte sedans zijn hier niet zo populair, in tegenstelling tot veel andere delen in de wereld. De RB komt met twee benzinemotoren op de markt in Rusland, een 1.4 met 107 pk en een 1.6 met 124 pk. Naar keuze levert Hyundai de sedan met handgeschakelde vijfbak of viertraps automaat.