Spyker C8 Aileron

De zo gewenste notering van Spyker op de Zweedse beurs staat op losse schroeven. Het negatieve eigen vermogen van 126 miljoen euro zorgt ervoor dat de plaatselijke toezichthouder niet erg happig is op de toelating van Spyker.

Spyker wil graag een notering op de Zweedse beurs nu het merk eigendom is van Saab. Op termijn zou topman Victor Muller de Nederlandse beurs zelfs willen verlaten maar het merk zet eerst in op een duonotering. Dat wordt moeilijk nu blijkt dat Spyker een negatief eigen vermogen van 126 miljoen euro heeft.

Het hoofd toezicht van de Zweedse beurs verklaart tegenover het FD dat er ‘nog nooit een technisch failliet bedrijf is toegelaten op de Zweedse beurs’. Spyker zegt echter dat het negatieve eigen vermogen een boekhoudkundige kwestie is, ontstaan door de samenvoeging van Spyker en Saab.

Saab heeft als merk wel een positief eigen vermogen en dus gaat Spyker bekijken of het mogelijk is om alleen Saab onder te brengen op de beurs in Stockholm. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers vrijdag zei Victor Muller al dat het bedrijf nu voor 99 procent uit Saab bestaat. Een notering op de beurs van het land van herkomst acht hij daarom van cruciaal belang.