Hyundai heeft de i40 Estate klaar. Het merk geeft de eerste schetsen vrij van de auto die de zakelijke markt in Europa moet gaan veroveren.

Hyundai staat op het punt om een nieuwe start te maken in het zakelijke segment. Vergeet de Sonata en maak kennis met de i40. Die komt eerst als Estate op de markt en pas later als sedan. Van die eerste zijn nu de eerste schetsen vrijgegeven.

Het uiterlijk is nauwelijks een verrassing meer, de nieuwe Sonata – zoals de auto in de Verenigde Staten nog altijd heet – rijdt aan de andere kant van de oceaan al even rond. Dat Hyundai het serieus aanpakt blijkt wel uit het motoren- en ruimteaanbod in de i40.

Om met dat laatste te beginnen: de 4,80 lange Estate biedt standaard 553 liter bagageruimte met de mogelijkheid tot uitbreiding naar maximaal 1.700 liter. De i40 komt in Europa uitsluitend met moderne krachtbronnen op de markt. Het gamma start met de nieuwe, direct ingespoten 1.6 GDI benzinemotor met 140 pk, gevolgd door de 2.0 GDI met 175 pk. Het dieselaanbod bestaat uit de 1,7 liter motor met 124, 140 en 160 pk. Die laatste is voorzien van twinturbotechniek. De nieuwe i40 debuteert op de autosalon van Genève in maart.