Volkswagen onthult vandaag in Londen de Taxi Concept. Dat is een doorontwikkeling van de Milano Taxi die de Duitsers eerder dit jaar lieten zien.

Volkswagen trekt met de Taxi Concept door Europa. In april van dit jaar onthulde Volkswagen de Milano Taxi, uitgevoerd in de kleuren van de klassieke Milanese taxi. Nu is Londen aan de beurt. De verder ontwikkelde taxi draagt deze keer het wapen van Londen op de deuren en heeft bovendien een Engelse vlag op het dak.

De Taxi Concept is gebaseerd op de Up! Conceptcar, die je als voorbode voor de nieuwe Lupo kan zien. Dat is vooral te zien aan de compacte buitenmaten. De Taxi Concept is 3,73 meter lang, 1,68 meter breed en 1,60 meter hoog. Het interieur is volgens Volkswagen erg ruim en voorzien van touchscreens.

Uiteraard heeft de Taxi Concept elektrische aandrijving. Het elektromotortje in de conceptcar produceert omgerekend 115 pk, waarmee een topsnelheid van 115 kilometer mogelijk is. De actieradius is 300 kilometer maar de accu’s kunnen in een uur tijd via de snellader voor 80 procent worden opgeladen.