BMW 1 Serie Coupé en Cabriolet 2011

BMW geeft de 1 Serie Coupé en Cabrio een kleine opfrisser voor het nieuwe jaar. De wijzigingen zijn vooral optisch.

De BMW 1 Serie Coupé en Cabrio krijgen een paar kleine, optische aanpassingen om het onderscheid met de hatchback wat groter te maken. De meest zichtbare verandering is de nieuwe voorbumper met anders gevormde luchtinlaten. Die hebben niet alleen een esthetische functie maar zorgen voor een betere doorvoer van lucht dankzij het zogenaamde Air Curtain, dat BMW onlangs introduceerde op de 1 Serie M Coupé.

De koplampen van de Coupé en Cabrio zijn ‘dynamischer gestileerd’ en de achterlichten zijn voorzien van LED-techniek. Verder levert BMW vernieuwde lichtmetalen wielen en er staan nieuwe lakkleuren op de optielijst.

Ook het interieur is lichtjes aangepakt. Er zijn nieuwe bekledingsopties en BMW levert voortaan dashboardstrips in hoogglans wit. Ook kun je nu bij alle modellen schakelpeddels aan het stuurwiel bestellen. BMW heeft de afwerking van enkele bedieningspanelen nog eens onder de loep genomen. De wijzigingen worden begin volgend jaar doorgevoerd op de 1 Serie Coupé en Cabrio. Of de prijzen ook wijzigen is nog niet bekend.