Opel-fabriek Antwerpen

De assemblagelijn in de Opel-fabriek in Antwerpen is definitief tot stilstand gekomen. De laatste Opel is woensdag van de band gelopen en vrijdag sluit de fabriek voorgoed z’n poorten.

Het trieste einde van de Opel-fabriek in Antwerpen is nabij. De assemblagelijn leverde woensdag de laatste auto af, een zwarte Astra. Vandaag en morgen worden de laatste auto’s afgewerkt en daarna gaan de lichten in de fabriekshal voorgoed uit.

In de afgelopen weken werden diverse afdelingen al gesloten. Alle 1.350 werknemers staan na 31 december officieel op straat maar krijgen nog wel een vertrekpremie mee. Ook worden de laatste twee in België geproduceerde Opels onder het personeel verloot.

De vakbonden hopen nog altijd dat moederbedrijf General Motors de fabriek voor een klein bedrag overdoet aan een geïnteresseerde partij maar de kans daarop is klein. GM is al begonnen met de verkoop van de inboedel van de fabriek. En zo komt er na 85 jaar en 13.306.292 geproduceerde auto’s een triest einde aan de productie van Opels in België.