De kogel is door de kerk: Mitsubishi stopt na 2012 met het produceren van auto’s bij NedCar. De fabriek gaat samen met de Nederlandse overheid en de Japanse fabrikant bekijken wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst.

Mitsubishi stopt eind 2012 met de productie van de Colt bij NedCar. Het hing al een tijdje in de lucht maar Mitsubishi heeft het slechte nieuws nu officieel bekend gemaakt. Over de Outlander, die ook in Born wordt geproduceerd, is nog niets bekend.

Voor de 1.200 werknemers van de Limburgse fabriek breken onzekere tijden aan. De productieaantallen van de Colt en Outlander zullen komende maanden afbrokkelen en wat er daarna gaat gebeuren is nog niet bekend. Mitsubishi houdt de deur echter op een kier.

De Japanners gaan bekijken of het mogelijk is om NedCar om te bouwen tot assemblagefabriek. Dan worden in Japan geproduceerde onderdelen in Nederland verder verwerkt tot auto’s. Ondertussen bekijkt NedCar of er andere geïnteresseerde partijen zijn die hun productie willen onderbrengen in Limburg.