Porsche en Toyota zijn de grote winnaars geworden in het jaarlijkse TÜV-onderzoek. In alle leeftijdscategorieën vertonen de modellen van deze twee merken weinig gebreken.

De grootste winnaar in het jaarlijkse TÜV-onderzoek in Duitsland is Porsche. Behalve in de categorie 2-3 jarige auto’s haalt het Duitse sportautomerk in alle leeftijdsklassen de eerste plaats. TÜV onderzocht tussen juni 2009 en juli 2010 meer dan zeven miljoen auto’s op meer dan honderd punten. Opvallend is dat het gemiddeld aantal mankementen weer toeneemt, 19,5 procent van alle auto’s vertoont serieuze gebreken.

In de categorie auto’s van 2-3 jaar oud heeft de Toyota Prius de minste gebreken van alle auto’s, gevolgd door de Porsche 911, Toyota Auris en Mazda 2 op een gedeelde tweede plaats. Helemaal onderaan de lijst bungelen de Hyundai Atos en Kia Carnival. Bij de 4-5 jarige auto auto’s bestaat de top 3 uit de Porsche Boxster, Toyora Verso en Porsche 911. Als laatste vinden we de Renault Espace en wederom de Kia Carnival.

De Porsche 911 eindigt bij de leeftijdscategorieën 6-7 jaar, 8-9 jaar en 10-11 jaar bovenaan. Ook de Boxster weet in deze drie groepen de top 3 te halen. Verder scoort de Toyota RAV4 erg goed. De Ford Ka en Mondeo, Renault Kangoo, Fiat Stilo, Seat Alhambra en de Volkswagen Sharan zijn onderaan de lijsten te vinden.