Monsterlijk. Meer woorden zijn er niet nodig om de GMC Sierra HD Concept te beschrijven. Het Amerikaanse merk toont de auto op de autoshow van Detroit in januari.

GMC laat zich op de autoshow van Detroit van zijn bruutste kant zien. Het merk toont er de Sierra HD Concept, gebaseerd op de huidige Sierra pick-up maar een flink stuk een ruiger gemaakt. Zo staat de conceptcar maar liefst 7,6 centimeter hoger op z’n poten.

Het ding heeft 20 inch wielen met enorme terreinbanden. Daar komt bij dat de spoorbreedte is vergroot tiot 1,85 meter. Speciale veren moeten ervoor zorgen dat je werkelijk op elk terrein uit de voeten kan met de Sierra. De bodem van de GMC is bedekt met composietmateriaal voor een maximale bescherming van de techniek.

Als je daar nog niet van onder indruk bent neem dan eens een kijkje onder de motorkap. Daar ligt een 6,6 liter V8 dieselmotor die 397 pk vermogen loslaat op vier wielen. Het koppel is met 1.037 Nm nog indrukwekkender. GMC heeft vooralsnog geen productieplannen met de HD Concept maar benadrukt wel dat deze conceptcar dicht bij de realiteit staat.