Toyota maakt de prijzen bekend van de nieuwe Verso-S. De compacte MPV staat op 15 februari in de showroom met een vanafprijs van 15.990 euro.

De prijslijst van de Toyota Verso-S ziet er overzichtelijk uit. De auto komt voorlopig alleen met een 99 pk sterke 1.3 VVT-i benzinemotor op de markt. Toyota levert drie uitvoeringen: Comfort, Aspiration en Dynamic. De bijbehorende prijzen zijn respectievelijk: 15.990 euro, 18.395 euro en 20.100 euro.

De standaarduitrusting omvat een boordcomputer, audiosysteem met USB-aansluiting, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels en elektrisch bedienbare ramen vóór. De Aspiration voegt daar mistlampen vóór, een flexibele vloer in de bagageruimte, climate control, Bluetooth, het nieuwe Toyota Touch-systeem met touchscreen en een parkeerhulpcamera aan toe. De Dynamic biedt verder 16 inch lichtmetalen wielen, privacy glass achter, automatisch dimmende binnenspiegel en een regen- en lichtsensor.

Tegen een meerprijs van 1.000 euro levert Toyota in plaats van een handgeschakelde zesbak een CVT-automaat, die via flippers aan het stuur ook in zeven stappen zelf te schakelen is. Met de automaat wordt de Verso-S zuiniger en schoner. Het verbruik zakt van 5,5 l/100 km naar 5,2 l/100 km (1 op 18,1) en de CO2-uitstoot van 125 g/km naar 117 g/km. Verder krijgt de auto een A- in plaats van een B-label. De Verso-S is per direct te bestellen.