Na de Mustang en Mustang GT krijgt nu ook de Shelby GT500 een nieuwe motor. De 5.4 V8 levert meer vermogen en is maar liefst 46 kilogram lichter dan de oude krachtbron.

Ford past de Mustang Shelby GT500 aan voor het nieuwe modeljaar. Eerder al waren de Mustang en Mustang GT aan de beurt. De Shelby krijgt een nieuwe aluminium motor met een inhoud van 5,4 liter. De V8 produceert 558 pk en 691 Nm koppel.

Het belangrijkste nieuws is misschien nog wel dat het nieuwe blok 46 kilogram lichter is dan de oude motor. Dat komt de gewichtsverdeling en daarmee de handelbaarheid ten goede. Ook is de nieuwe V8 zuiniger dan uitgaande krachtbron.

De achtcilinder levert tachtig procent van het koppel tussen 1.750 en 6.250 tpm. Volgens Ford is de isolatie van de Shelby GT500 verbeterd zodat je nu minder bandengeluid hoort en meer motorgeluid. Optioneel levert het merk een Performance Package, waarmee de auto betere prestaties op het circuit neerzet. Net als de reguliere Mustang en de GT is de Shelby niet officieel in Nederland verkrijgbaar. De iconische Amerikaan is alleen via de grijze import te koop in ons land.