Update: Citroën heeft meer foto’s vrijgegeven en de naam van het studiemodel bekend gemaakt: DS High Rider.

Met vage teasers kondigde Citroën op Facebook de komst van een conceptcar voor de autosalon van Genève aan. Het laatste plaatje biedt een volledige blik op de DS4 Concept en wat blijkt: het is een coupé.

Citroën deelt naar aanloop van de autosalon van Genève wat plaagstootjes uit door vage teaserplaatjes op een Facebook-pagina te zetten. De laatste laat echter weinig meer te raden over. De conceptcar die Citroën in Genève laat zien is een compacte coupé, de DS4.

De auto staat op het onderstel van de nieuwe C4 die volgend jaar verschijnt en geeft daarmee ook alvast een knipoog naar het design van die auto. De DS4 zal de C4 Coupé overbodig maken, net zoals de komst van de DS3 het einde betekende voor de C2. De DS-lijn die Citroën vorig jaar met veel bombarie lanceerde vervangt dus vooral bestaande modellen en uitvoeringen. Dat geldt overigens niet voor de DS5, die in 2011 komt.

Vermoedelijk komt de nieuwe C4 alleen als vijfdeurs, iets wat steeds meer merken in het compacte middensegment doen. Merken als Fiat, Hyundai, Lancia, Mazda en Seat bieden alleen een vijfdeursmodel aan.