De eerste teaser van de nieuwe Chrysler 300C is vrijgegeven. De auto zal een van de eerste resultaten zijn van de samenvoeging van Chrysler en Fiat.

Via de Britse autowebsite Leftlane News heeft Chrysler een teaser vrijgegeven van de opvolger van de Chrysler 300C, die eind 2010 op de markt komt – in ieder geval in de Verenigde Staten. De verwachting is dat de nieuwkomer later ook door Fiat in Europa gebouwd zal worden. De afbeelding toont een klassieke Chrysler-grille en een lichtunit omgeven door LED-dagrijverlichting. De vorm van deze verlichting heeft wel wat weg van de bekende Audi ‘wimper-ogen’.

Chrysler’s ontwerper Ralph Gilles verstrekte ook de eerste informatie over de nieuwe luxesedan. Deze komt op het LY-platform te staan, een verlengde en doorontwikkelde versie van het LX-platform dat voor de huidige generatie 300C (tweede foto) is gebruikt. Het LY-platform is bestemd voor verschillende modellen van zowel de Chrysler- als Fiat-merken waaronder Dodge, Alfa Romeo en Lancia.

Daarnaast zal de nieuwe Chrysler 300C een stuk zuiniger moeten zijn, terwijl de prestaties op het bekende niveau gehandhaafd moeten worden. Om die reden wordt veel geld gestoken in zaken als aandrijflijn en aerodynamica. Naast de MDS variabele cilinder techniek van Chrysler kan nu ook gebruik gemaakt worden van Fiat’s MultiAir-technologie.

De 300C wordt voorzien van een nieuwe V6-motor uit de Pentastar-familie (ook bekend onder de naam Phoenix). Deze produceert ruim 280 pk en 350 Nm koppel. Chrysler onderzoekt de mogelijkheden om de vier- en vijftrapsautomaten te vervangen door een automatische achtversnellingbak.

Het Chrysler-concern heeft via haar website al laten weten dat er ook een performance-uitvoering op de agenda staat, de Chrysler 300C SRT8. Deze krijgt zogenaamde SRT (‘Street and Racing Technology’) componenten met onder meer een 6.1 Hemi V8-motor. Met het vermogen van 425 pk wordt sprint van 0-60 mijl/uur (0-96 km/u) mogelijk in ongeveer 5 seconden.