Ford Fusion Hybrid

Ford heeft de titel Auto van het Jaar binnengesleept in Noord Amerika. De Fusion Hybrid won met grote voorsprong op de Volkswagen Golf en Buick LaCrosse.

Europa heeft de Volkswagen Polo als Auto van het Jaar, in Noord Amerika mag de Ford Fusion Hybrid deze titel in 2010 dragen. De hybride kreeg met afstand de meeste punten binnen van alle finalekandidaten. In totaal maakten zestien auto’s kans op de titel. 49 journalisten uit Noord-Amerika beoordeelden de kandidaten op verschillende onderdelen.

De Volkswagen Golf werd op gepaste afstand tweede, gevolgd door de Buick LaCrosse – een sedan in het hogere segment. De Fusion Hybrid volgt de Hyundai Genesis op, die vorig jaar als eerste Koreaanse auto ooit tot Auto van het Jaar werd verkozen in Noord Amerika.

De Ford Fusion Hybrid is de hybride-uitvoering van de al langer leverbare Fusion – niet te verwarren met de compacte MPV die Ford in Europa verkoopt. De sedan heeft een 2,5 liter viercilinder benzinemotor aan boord, die is gekoppeld aan een elektromotor met 106 pk. De totale systeemoutput van de hybride is 191 pk. De organisatie van de verkiezing maakte de uitslag bekend op de autoshow van Detroit.