Cadillac werkt aan de opvolger van de STS en laat alvast het eerste resultaat zien. Op de autoshow van Detroit toont het merk de XTS Platinum Concept.

Cadillac laat op de North American International Auto Show (Naias) in Detroit de XTS Platinum Concept zien. De auto is een voorbode voor de opvolger van de STS, die over een paar jaar op de markt komt. Onderhuids schuilt hybridetechniek, die we ook op het productiemodel terug gaan zien.

De XTS Platinum Concept heeft een 3,6 liter zescilinder aan boord, gekoppeld aan een elektromotor. Van die laatste geeft Cadillac geen specificaties vrij maar de totale systeemoutput komt op 350 pk en 400 Nm koppel. Dat vermogen wordt via vier wielen op de weg overgebracht. Het is mogelijk om de auto aan het stopcontact op te laden.

Bij lage snelheden kan de XTS volledig op elektriciteit rijden. De sedan is voorzien van een geheel nieuw entertainment/navigatie/voertuig-systeem dat volledig gepersonaliseerd kan worden. Dat lijkt een trend te worden in autoland, Ford lanceerde eerder al een dergelijk systeem. De 5,17 meter lange XTS komt over een jaar of twee in productietrim op de markt. Het uiteindelijke ontwerp zal in grote lijnen gelijk zijn aan de in Detroit getoonde XTS Platinum Concept.