Mercedes geeft de Viano een facelift voor het nieuwe modeljaar. Met schonere motoren, een nieuwe neus en aanpassingen aan het onderstel kan de luxe bestelbus er weer tegenaan.

Mercedes frist de Viano lichtjes op met een facelift en wat technische aanpassingen. Dit model is de personenuitvoering van de Vito, de best verkopende bestelbus van Mercedes. Het belangrijkste doel van de facelift is het schoner en zuiniger maken van de motoren. Om te beginnen voldoen alle diesels in de Viano nu aan de Euro5-uitlaatgasnorm.

Mercedes meldt trots dat de CO2-uitstoot over het gehele gamma is gedaald met vijftien procent. De zuinigste Viano – met 95 pk – verbruikt nu slechts 6,9 l/100 km (1 op 14,5). Mercedes bereikt deze verbruikswinst onder andere door de montage van een start/stop-systeem, banden met een lagere rolweerstand en een nieuwe ‘Eco Gear’ versnellingsbak. Er is keuze uit vier- en zescilindermotoren met vermogens uiteenlopend van 95 tot 224 pk.

Voor een beter comfort en een directer stuurgedrag heeft Mercedes de voor- en achteras licht gewijzigd. In het interieur monteren de Duitsers andere bedieningsknoppen en nieuwe bekleding. Een betere isolatie moet meer rust in het interieur creëren. Als kers op de taart heeft Mercedes de koplampen opnieuw getekend, die zijn nu in lijn met de rest van het gamma. De vernieuwde Viano is vanaf oktober te koop, prijzen zijn nog niet bekend.