Saab

Spyker heeft het tweede en laatste deel van het bedrag voor de aankoop van Saab aan General Motors betaald. Daarmee is het Zweedse merk nu definitief in handen van de Nederlandse sportautobouwer.

De verkoop van Saab aan Spyker is definitief afgerond. Eind januari werd de verkoop al bezegeld maar nu betaalt Spyker het laatste deel van het aankoopbedrag aan General Motors. De Nederlandse sportautobouwer heeft 24 miljoen dollar overgemaakt naar Detroit.

Spyker heeft het bedrag in twee delen betaald. De rest van de betaling bestaat uit een pakket preferente aandelen dat in handen van GM komt. Spyker zal hierover dividend uitkeren tot 2014. Eigenlijk moest het tweede deel van de afbetaling 14 juli worden gedaan maar Spyker heeft het bedrag al eerder overgemaakt.

Achter de betaling zit een groep geldschieters die niet bij naam worden genoemd door Spyker. CEO Victor Muller ziet de betaling als een definitief nieuw begin voor Saab: “Deze vroege betaling van het laatste deel onderstreept ons verlangen om de transactie met GM zo snel mogelijk af te ronden. Dit geeft het management van Saab de mogelijkheid om zich volledig te focussen op de realisatie van Saabs business plan.”