Smart frist de ForTwo op voor het nieuwe modeljaar. Met wat optische en technische verbeteringen kan het kleintje er weer even tegenaan.

Van een facelift kun je moeilijk spreken want Smart laat het uiterlijk van de ForTwo voor wat het is. Wel voegt het merk wat nieuwe kleuren en combinaties toe aan het assortiment. Als nieuwe optie is er LED-dagrijverlichting, die onderin de bumper wordt aangebracht. Ook zijn er nieuwe lichtmetalen wielen.

Binnenin is er meer veranderd. Het dashboard biedt nu plaats aan een nieuw, optioneel entertainmentsysteem. De wijzerplaten zijn nieuw en LED ambianceverlichting is een nieuwe optie. Verder biedt de ForTwo in het nieuwe modeljaar meer opbergvakken.

De motorische wijzigingen zijn niet al te groot. Smart heeft de twee benzinemotoren schoner gemaakt. De versie met 61 pk stoot nog maar 97 g/km CO2 uit, de 71 pk sterke driecilinder beperkt de CO2-uitstoot tot 114 g/km. De Brabus krijgt er wat vermogen bij, 4 pk om precies te zijn – het totaal komt nu op 104 pk. De vernieuwde Smart staat deze herfst bij de dealers, prijzen zijn nog niet bekend.