Opel CEO Nick Reilly heeft een duidelijk beeld voor ogen: “Opel moet in de positie zijn om hogere prijzen te vragen dan de Franse en Koreaanse merken.” Dat zegt de topman in een interview met het Duitse tijdschrift Stern.

Nick Reilly wil van Opel weer een sterk merk maken. Het imago heeft in de laatste twee jaar een flinke deuk opgelopen door alle overnameperikelen. “Opel moet zich kunnen meten met Volkswagen”, aldus Reilly. Hij is van mening dat Opel in Duitsland boven de Franse en Duitse merken moet staan.

Dat wil hij onder andere bereiken door Opel meer los te weken van General Motors. Hij wil van het merk een AG – een naamloze vennootschap – maken. “Het liefst nog dit jaar.” De topman is van mening dat er teveel bemoeienis vanuit de V.S. is geweest: “Elke Opel moet hier in Duitsland ontwikkeld worden.”

Reilly zegt verder in het interview dat een verzelfstandiging van Opel eerlijk is naar de medewerkers toe: ”Het Opel-personeel heeft een traumatisch jaar achter de rug.” Gelukkig kan het merk nu weer naar de toekomst kijken. In 2014 wil Opel jaarlijks 1,6 miljoen auto’s produceren, nu zijn dat er nog 1,2 miljoen.