Toyota Prius

Bij de Amerikaanse overheid zijn diverse valse meldingen binnengekomen over op hol geslagen Toyota’s. Dat blijkt na technisch onderzoek op de betreffende auto’s.

Het Amerikaanse Ministerie van Verkeer heeft vele meldingen binnengekregen over op hol geslagen Toyota’s en Lexussen. Alle auto’s zijn nu door een technisch team van de overheid onderzocht en daaruit blijkt dat een aantal van de beweringen vals is.

Door het bestuderen van de datarecorders in de auto’s heeft het technische team geconstateerd dat in sommige gevallen het rempedaal niet is aangeraakt en het gaspedaal vol is ingedrukt. Zo hoopten de eigenaren een schadeclaim van Toyota te incasseren maar daar kunnen ze nu naar fluiten.

Overigens zijn niet alle meldingen vals. Er zijn wel degelijk exemplaren waarbij het gaspedaal bleef hangen en ook de verhalen over de klemmende pedalen achter de vloermat zijn technisch aangetoond. Toyota heeft hiervoor inmiddels miljoenen auto’s teruggeroepen naar de garage en is wereldwijd diep door het stof gegaan.