Audi staakt met ingang van het nieuwe modeljaar de productie van de RS6. Liefhebbers moeten dus snel naar de Audi-dealer. Anders kan het wel even duren voor het nieuwe model op de markt verschijnt.

Het sportieve topmodel van de Audi A6 wordt uit productie genomen. Audi staakt de bouw met ingang van het nieuwe modeljaar omdat het de productiecapaciteit in de fabriek in Neckarsulm (Duitsland) nodig heeft voor de nieuw te introduceren A7.

Daarmee komt voorlopig een eind aan de verkoop van de rappe limousine RS6 en de ‘snelste stationwagon ter wereld’, de RS6 Avant. Het Duitse nieuwsblad Focus meldt dat al besloten zou zijn dat van de nieuwe generatie A6 – die in 2011 wordt verwacht – wederom snelle S- en RS-uitvoeringen verschijnen. Waarschijnlijk zal ‘downsizing’ worden toegepast: uitrusting met een kleinere motor die wel meer vermogen levert.

De huidige generatie Audi RS6 is uitgerust met een V10-motor, de 5,0 liter TFSI. Deze produceert niet minder dan 580 pk en 650 Nm koppel. Daarmee kan de bijna 2.000 kilo wegende auto binnen 4,5 seconden vanuit stilstand de 100 km/u bereiken, en binnen 10,3 seconden zelfs 200 km/u. De zwaardere Avant heeft er slechts een seconde extra voor nodig. Het model is Quattro (vierwiel) aangedreven.

Tijdens zijn 3-jarige levensduur werden van de tweede generatie RS ruim 8.800 stuks verkocht. In Nederland zijn sinds 2004 meer dan honderd Audi’s RS6 de showroom uitgereden. De Audi RS6 verscheen in 2002 voor het eerst op de markt, de Avant volgde later. De afkorting ‘RS’ staat voor ‘Renn Sport’, wat betekent dat het om een nog snellere versie gaat dan de ‘S’.