Maserati

Het kleine broertje van de Maserati Quattroporte komt in 2014 op de markt. Met de komst van een BMW M5-concurrent wil Maserati zich steviger profileren als sportief luxemerk.

Dat er een model van Maserati onder de Quattroporte komt maakte het merk enkele maanden geleden al bekend. Nu weten we ook wanneer de sportsedan komt: in 2014. Eerst verschijnt eind 2012 de nieuwe Quattroporte, die de technische basis vormt voor de ‘compacte’ sedan.

Het nieuwe model moet de concurrentie aangaan met de BMW M5, Mercedes E63 AMG en de Jaguar XFR en kan dus eigenlijk niet ‘compact’ genoemd worden. Maserati wil tien procent van dit zogenaamde high-end E-segment in handen krijgen. De auto krijgt een volledig nieuw ontwerp maar behoudt de klassieke Maserati-kenmerken. Een ingekort platform van de Quattroporte dient als basis.

Grote broer Quattroporte krijgt in de toekomst een instapprijs die tien procent lager ligt dan nu. Evengoed blijft er genoeg prijsruimte over voor het nieuwe compactere model. De duurste versies van het vlaggenschip blijven op hetzelfde prijsniveau. Maserati wil met de nieuwe Quattroporte acht procent van de markt in handen krijgen.