De stadsauto van Volkswagen gaat geen Up! heten maar Lupo. Dat zegt het doorgaans goed geïnformeerde, Britse tijdschrift Autocar.

Volkswagen doopt z’n stadsauto tot Lupo. De naam Up! die de prototypes tot nu toe droegen gaat dus niet worden gebruikt. De naam Lupo wordt weer opgeduikeld voor deze opvolger van de Fox, die eind 2011 op de markt komt. Dat is geen moment te vroeg want de Fox is inmiddels aan alle kanten door de concurrentie ingehaald.

De nieuwe Lupo krijgt de beschikking over zuinige motoren met een CO2-uitstoot van minder 100 g/km. Ook verschijnt in de loop van 2013 een hybride of een elektrische versie. De Up! Lite Concept, die Volkswagen op de autoshow van Los Angeles liet zien eind vorig jaar, gaf daarvan al een voorproefje.

De Lupo krijgt ook afgeleiden met een Audi, Skoda of Seat-logo in de grille. Skoda en Audi komen voor het eerst met een model in het A-segment. De Lupo zal niet duurder worden dan z’n belangrijkste concurrenten, zoals de Toyota Aygo, Fiat Panda en Suzuki Alto. Dat betekent dat de auto een lagere instapprijs krijgt dan de Fox, die in Brazilië wordt gebouwd. De Lupo en z’n broertjes lopen straks in Slowakije van de band.