Chevrolet dunt het gamma in Nederland flink uit. Bijna alle modellen uit het Daewoo-tijdperk ruimen het veld. De Epica, Nubira Stationwagen, Aveo sedan en de Matiz zijn niet langer leverbaar.

Chevrolet maakt schoon schip. Het merk wil definitief het Daewoo-imago van zich afschudden en neemt daarom afscheid van maar liefst vier modellen. Na de schoonmaak bestaat het gamma van Chevrolet nog maar uit vier modellen: de Spark, Aveo hatchback, Cruze en Captiva.

De modellen waarvan Chevrolet afscheid neemt zijn de Matiz, Aveo sedan, Nubira Stationwagon en de Epica. De Matiz heeft inmiddels een opvolger in de vorm van de Spark, maar Chevrolet leverde de Matiz nog enkele maanden naast het nieuwe model als goedkoop alternatief. Met de komst van de wegenbelastingvrije Spark BiFuel is dat niet meer nodig.

De Aveo is voortaan alleen nog maar als drie- of vijfdeurs leverbaar, de sedan verdwijnt uit het assortiment. Er is een nieuw model op komst, wellicht dat Chevrolet dan weer de sedanversie naar Nederland haalt. De Nubira is sinds 2003 leverbaar maar trekt geen kopers meer naar de showroom. De sedan verdween vorig jaar al, nu neemt Chevrolet ook afscheid van de stationwagon. Het vierde model dat mag vertrekken is de Epica. De sedan heeft nooit potten kunnen breken – zowel qua prestaties als qua verkopen – en dat is dan ook de reden dat de auto na ruim vier jaar alweer het veld ruimt.