Mobiele flitser

Automobilistenbond ANWB is boos over de vele verkeerscontroles op plaatsen waar aan de weg wordt gewerkt. Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) controleert deze zomer strenger op snelheid bij wegwerkzaamheden.

De ANWB is boos over het stugge flistgedrag van de politie deze zomer. De KLPD voert vele extra controles uit bij werkzaamheden. Automobilisten die te hard rijden gaan op de bon. Het boetebedrag gaat ‘keer twee’ als er wegwerkzaamheden zijn.

De bond vraagt zich af of de verkeersveiligheid de grootste drijfveer is, of dat het om de opbrengsten van de flitscontroles gaat. De ANWB pleit dan ook voor extra waarschuwingen in plaats van stug door blijven flitsen. Die waarschuwingen komen de verkeersveiligheid meer ten goede dan een bonnenregen.

Vorige week werden op de A1 ter hoogte van Muiden 5.000 automobilisten op de bon geslingerd. Zestig procent van de passanten reed te hard. “Dan weet je dat er iets niet goed gaat”, aldus een woordvoerder van de ANWB in het Algemeen Dagblad. De controle, die door de regionale politie werd uitgevoerd, krijgt wegens ‘overweldigend succes’ binnenkort een vervolg. Je bent dus gewaarschuwd.