Op het hoofdkantoor van Nissan in Japan wordt nagedacht over de komst van een elektrische sportauto. Dat meldt de Amerikaanse website Inside Line op basis van bronnen rondom het merk.

Nissan wil als pionier op het gebied van elektrische auto’s een elektrisch aangedreven sportauto op de markt brengen. Op het hoofdkantoor van Nissan zijn ze op dit moment nog aan het uitzoeken of zo’n auto te realiseren is.

Eind dit jaar komt Nissan als eerste fabrikant met een volwaardige elektrisch aangedreven hatchback op de markt. De techniek van de Leaf, zoals de auto is gedoopt, kan Nissan gebruiken in meerdere modellen, waaronder dus een sportauto.

Een relatief eenvoudige oplossing is om de Leaf-techniek in aangepaste vorm in de 370Z te lepelen. Ook een geheel nieuw model is mogelijk. Zustermerk Infiniti liet met de conceptcar Essence vorig jaar al zien dat de Japanse ontwerpers tot mooie dingen in staat zijn. Helaas heeft Nissan al aangegeven dat de Essence blijft steken in de conceptfase. Als de elektrische sportauto van Nissan komt dan leven we alweer in 2014. De Tesla Roadster, op dit moment de enige elektrische sportauto op de markt, is dan alweer aan de tweede generatie toe.