Volkswagen Polo

De meeste kandidaten voor de titel Auto van het Jaar 2011 zijn bekend. Er zijn dit jaar zeer veel échte kanshebbers dus de jury krijgt een zware taak om hieruit een selectie te maken.

In november wordt bekend gemaakt welke auto de titel ‘Auto van het Jaar 2011’ mag dragen en daarmee de Volkswagen Polo opvolgt. Op dit moment zijn zo’n beetje alle kandidaten bekend. Begin november maakt de organisatie de shortlist van zeven genomineerden bekend. Die worden, samen met vergelijkbare modellen, op een circuit aan de tand gevoeld door autojournalisten van de organiserende tijdschriften.

De officiële lijst van alle auto’s, zo’n 35 in totaal, wordt in september openbaar gemaakt. Alleen nieuwe modellen die op het moment van de verkiezing in minimaal vijf landen verkrijgbaar zijn en een verwachte jaarverkoop van minimaal 5.000 exemplaren hebben maken kans op de titel.

De belangrijkste kandidaten zijn in alfabetische volgorde: Alfa Romeo Giulietta, Audi A1, BMW 5-serie, Citroën C4, Ford C-Max, Honda CR-Z, Hyundai iX35, Jaguar XJ, Kia Sportage, Lexus CT 200h, Nissan Juke en Leaf, Opel Meriva en Volvo S60.