17 tot en met 23 juli.
Twee automodellen hebben een ‘nosejob’ ondergaan. Hun nieuwe uiterlijk is deze week gepresenteerd. Andere nieuwtjes zijn de prijzen van verwachte, nieuwe automodellen of -uitvoeringen. In dit weekoverzicht staan we ook even stil bij de ontwikkeling van hybride en elektrische auto’s.

Aangepast
De Nissan Murano krijgt een nieuwe neus. Volkswagen geeft de bestelauto en ‘ludospace’ Caddy en Caddy Combi dezelfde neus als de Golf en past de motoren flink aan. Renault haalt de bezem door het gamma van de Modus en Grand Modus. Er verdwijnen instapuitvoeringen, luxe versies worden goedkoper en de 1.5 dCi-dieselmotor is niet langer verkijgbaar.

Geprijsd
De Infiniti M luxesedan is vanaf heden te bestellen. De auto heeft een vanafprijs van 58.500 euro, wat gunstig genoemd mag worden ten opzichte van de belangrijkste concurrenten – die uit Duitsland. De Renault-modellen Twingo en Clio met de historische naam Gordini kosten respectievelijk 18.490 en 27.990 euro.

In ontwikkeling
Bij Nissan wordt nagedacht over de komst van een elektrische sportauto. Volkswagen gaat miljarden euro’s investeren in de ontwikkeling van elektrische aandrijflijnen. PSA Peugeot Citroën ontwikkelt de Hybrid4-techniek verder tot plug-in aandrijving. Deze techniek zal volgend jaar debuteren op de Peugeot 3008 en later op de nieuwe 508.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.