Van de nieuwe Ford Focus is een snelle ST-versie op komst. Deze debuteert al op de Autosalon van Parijs in oktober. Ford onderzoekt ook de mogelijkheid van een Focus RS met hybride aandrijving. Beide modellen profiteren van de zuinige en schone 2,0 liter EcoBoost-motor.

Op de Ford-stand op de Autosalon van Parijs zal, naast de verwachte Ford Focus vijfdeurs hatchback en stationcar, nog een Focus primeur zijn opwachting maken: de Ford Focus ST. De eerste twee modellen worden in april 2011 al in de showroom verwacht, op de ST moeten we nog iets langer wachten.

Maar dat lijkt het waard. De snelle Ford Focus ST zal concurrerende modellen – zoals de Renault Mégane RS – goed aankunnen wat prestaties betreft maar deze aftroeven met een zuinigere, schone motor. De ST krijgt namelijk de beschikking over Fords 2,0 liter EcoBoost-motor. Daarmee kan het benzineverbruik terug naar circa 8 l/100 km (ofwel 1 op 12,5) en de CO2-uitstoot naar 187 g/km. De 250 pk is naar verwachting goed voor een 0-100 km/u-sprint in 6 seconden en de af te regelen maximumsnelheid van 250 km/u wordt ook gehaald.

Toch zullen er hot hatch-fans zijn die meer willen. Daarom onderzoekt het Team RS van de Ford Motor Company of dezelfde motor met turbo gecombineerd kan worden met een elektromotor. Het idee is de voorwielaangedreven benzinemotor aan te vullen met een elektromotor die de achterwielen aanstuurt – zoals Peugeot dat ook doet met de Hybrid4-techniek – waardoor de rijder over ‘vierwielaandrijving’ beschikt. Het totale vermogen zou op ruim 300 pk komen te liggen.

Een dergelijke hybride kent verschillende voordelen: snel optrekken, een acceleratie ‘boost’ en extra tractie om snel uit de bochten te accelereren zijn mogelijk, op korte afstanden kan volledig elektrisch worden gereden en de auto heeft een laag gemiddeld brandstofverbruik en dito CO2-uitstoot. Een kleine elektromotor voldoet al en de aandrijving is goedkoper dan die van een conventionele 4WD.

Mocht het onderzoek negatief uitvallen dan bekijkt het Team RS mogelijk ook nog of de bestaande hybride aandrijflijn, die in de Amerikaanse Ford Fusion wordt gebruikt, toepasbaar is in de RS. De komst van de nieuwe RS kan dus nog even duren. Dat er een nieuwe aandrijving komt is zo goed als zeker nu Ford het merk Volvo verkocht heeft en er geen gebruik meer wordt gemaakt van de vijfcilinder turbomotor van het Zweedse merk.