File in de Alpen

Zwarte zaterdag komt er weer aan. De ANWB verwacht op zaterdag 31 juli extreme drukte op snelwegen in Frankrijk, Italië en bij de Alpentunnels.

Zaterdag 31 juli is het weer zover: zwarte zaterdag. Vele Europeanen trekken er met de auto op uit richting het zonnige zuiden. In Zuid-Duitsland, Italië en Spanje beginnen de vakanties waardoor de snelwegen in Zuid Europa al vroeg vol lopen.

De grootste drukte wordt verwacht in Frankrijk. Al voor zes uur ’s ochtends voorspelt de ANWB daar de eerste files. Op alle belangrijke aanvoerroutes richting het zuiden loopt het vast. Ook terugkerende vakantiegangers moeten rekening houden met ernstige vertraging.

In Zuid Duitsland lopen de snelwegen rond München vol en in Oostenrijk wordt er al op vrijdagavond een flinke file verwacht voor de Tauerntunnel. De wachttijd loopt hier zaterdag op naar zes uur. In Zwitserland is het niet veel beter. Bij de Gotthardtunnel in de richting van Italië ontstaat een file met een wachttijd van zo’n vijf uur op het hoogtepunt. Ook na de tunnel loopt het vast, de snelwegen richting de Italiaanse meren en de Adriatische- en Ligurische kust lopen vol.