25.0000ste Porsche Panamera

In nog geen jaar tijd heeft Porsche al 25.000 Panamera’s geproduceerd. Dat is zowel voor Porsche als voor een auto in dit segment een ongekend hoog aantal.

De Porsche Panamera is een groot succes. Ondanks de kritiek op het ontwerp van de vijfdeurs Porsche vliegt de auto de showroom uit. In iets meer dan tien maanden tijd bouwde de Porsche-fabriek in Leipzig al 25.000 exemplaren.

Het jubileumexemplaar draagt de kleur ‘ruby red’ en heeft een 3,6 liter V6-motor met 300 pk onder de motorkap. De auto is bestemd voor een klant in de Verenigde Staten. Dat land is samen met Duitsland en China de belangrijkste afzetmarkt voor de Panamera.

Een groot deel van de verkochte Panamera’s heeft de nieuwe zescilinder onder de motorkap, de V8 kan sinds de komst van de kleinere V6 op veel minder belangstelling rekenen. “De hoogwaardige prestaties van onze V6-modellen winnen klanten over de hele wereld. Zelfs in de Verenigde Staten, een land met een sterke voorkeur voor V8-motoren, zijn consumenten onder de indruk van de efficiëntie en sportiviteit van onze V6”, aldus verkoopdirecteur Bernhard Maier.