Citroën presenteert de geheel nieuwe Citroën C4. Het merk geeft de eerste foto’s en informatie vrij van de hatchback. Het is duidelijk dat de Fransen op safe spelen na het gewaagde designavontuurtje met de huidige C4.

De nieuwe Citroën C4 gaat verder waar de Xsara was gestopt. Het excentrieke design van de huidige C4 keert bij het nieuwe model niet terug, hoewel de auto nog duidelijk als C4 is te herkennen. De hatchback groeit in de lengte met vijf centimeter tot 4,33 meter maar de wielbasis blijft gelijk. Wel is de nieuwe C4 twee centimeter breder (1,79 meter) en drie centimeter hoger. De kofferruimte meet een forse 408 liter.

Citroën zet bij de nieuwe C4 in op interieurcomfort. Het merk belooft hoogstaand ‘akoestisch comfort’, veel hoofdruimte en op sommige uitvoeringen zijn de voorstoelen voorzien van een massagefunctie. De bestuurder kan de kleur van het scherm van de boordcomputer naar eigen wens instellen, hetzelfde geldt voor de toon van de waarschuwingssignalen. Nieuw is e-Touch, een systeem dat je ‘leert’ om zuiniger te rijden.

Onder de motorkap van de nieuwe C4 is weinig nieuws te melden, alle motoren kennen we al uit andere Peugeot- en Citroën-modellen. Het gamma trapt af met de 1.4 VTi met 95 pk. De 1.6 VTi met 120 pk is ook van de partij en de voorlopige topuitvoering is de 155 pk sterke 1.6 THP. Met die laatste sprint de C4 in 8,7 seconden van 0 naar 100 km/u. Alle benzinemotoren stoten minder dan 145 g/km CO2 uit.

Ook bij de diesels zien we bekende gezichten. Citroën levert een 1.6 HDi-motor met naar keuze 90 of 110 pk. Die eerste heeft een CO2-uitstoot van 110 g/km en valt daarmee in de twintig procent bijtellingscategorie. Er komt ook nog een 2.0 HDi met 150 pk. De nieuwe C4 staat dit najaar in de showroom.