Proton Satria Neo

Volkswagen praat niet langer met Proton over een samenwerking. De Duitsers hebben andere prioriteiten en daarom zijn de gesprekken met de Maleisische autobouwer beëindigd.

Volkswagen ziet geen prioriteit in een samenwerking met het Maleisische Proton. Eerder werd bekend dat de twee autobouwers met elkaar in gesprek waren. Proton zou Duitse techniek gaan gebruiken om ontwikkelingskosten uit te sparen.

Voor Proton is de samenwerking met een grote autobouwer van groot belang omdat het merk z’n vleugels wil uitslaan in Azië. Voor Volkswagen is samenwerken met Proton echter niet van groot belang en daarom laten de Duitsers het Maleisische merk nu in de kou staan.

Proton, bekend als eigenaar van Lotus en bovendien actief op de Britse markt, gaat nu verder met de huidige strategie, waarbij het merk nauw samenwerkt met Mitsubishi. Het is overigens niet de eerste keer dat gesprekken tussen Proton en Volkswagen spaaklopen. In 2007 brak Proton de gesprekken af, toen omdat het merk eerst wilde reorganiseren.